Welkom op de website van Paul Peet

Vanaf zijn vroegste jeugd is Paul Peet bezig met tekenen. Maar in de jaren 50 is hij serieus gaan tekenen en schilderen. In die tijd richt Paul zich vooral op landschappen in olieverf en de anatomie van het menselijk figuur. In de jaren 60 maakt hij grote doeken waarop met name de tragiek van de mens is afgebeeld. Ook het rivierengebied is dan al een belangrijke inspiratiebron. In die periode maakt Paul ook materiewerken waarin hij streeft naar een sfeer van mystieke eeuwigheid.

Tussen 2010 en 2020 creëerde Paul landschappen in diverse stijlen, vaak een combinatie van technieken in olieverf, pastel, maar ook met as, zand en gruis. Een impressionistische toets in een expressionistische uitdrukkingswijze. Soms is het landschap meer geabstraheerd.

Naast het schilderen van landschappen tekent Paul het menselijk figuur. In gevoelige lijnen en vlekken probeert hij de eigenheid van het 'model' te betrappen.

Vanaf 2021 onderzoekt Paul de surrelistische uiting van kunst. Een nieuw creatief avontuur, waarin hij spontaan zich uitleeft in een innerlijke zoektocht naar het mystieke geheim van leven, groei en vooral

verwondering.

Op deze website zijn

afbeeldingen van veel

van zijn werken te vinden,

maar ook exposities, waar zijn werk te zien is. Natuurlijk bent u ook welkom aan de Zwaanswal in Gorinchem.

dromer in lijnen, kleuren en beelden

Contact

(0183) 30 33 78

paulpeet19@kpnmail.nl

Foto: Jan Paul Peet

Actuele tentoonstellingen

“Schilders in de Biesbosch”

t/m 8 januari 2023 in Dordrechts Museum